Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 17-04-2020 15:58   Güncelleme : 17-04-2020 15:58

Vali Elban Vaka Sayılarını Açıkladı

Ağrı Valisi Süleyman Elban Ağrı Basın Birliğin'den Yılmaz Daş‘ın sunduğu Memleket Meselesi programının konuğu oldu.

Vali Elban Vaka Sayılarını Açıkladı
Ağrı Valisi Süleyman Elban Ağrı Basın Birliğin'den Yılmaz Daş‘ın sunduğu Memleket Meselesi programının konuğu oldu.

İlimizde Koronavirüs önlemleri ve İlimizdeki son durum hakkında Sorulan soruya Vali Elban:''Hükumetimizin ve Dünya Sağlık örgütünün belirlemiş olduğu kriterler çerçevesinde ilimizde de genel olarak Türkiye‘deki diğer İller gibi koronavirüs ile ilgili tüm tedbirler alınmış ve uygulanmaya devam ediyor.

Gerek Şehirdeki giriş çıkışlar, gerek sosyal mesafe ve gerekse de Hastanedeki tedbirler dahil olmak üzere bu anlamda genel olarak tedbirlerin alınması konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Bir başka memnuniyet verici durum ise mümkün olduğunca sokağa çıkmama, izolasyona dikkat etme ve sosyal mesafeyi koruma konusunda ben Ağrı halkının %98 nispetinde uyduğunu düşünüyorum.

Şu anda belli yerlerde belli kalabalıklar olabilir. Buda hayat devam ediyor insanların bankalara gitme mecburiyetleri var, elektrik ödemeleri var,belli Bakanlıkların ödediği ödemeler var, bunların bir çoğunu biz vefat destek grubu olarak kendimiz kendilerine ulaştırıyoruz ancak bazı nedenlerden dolayı özellikle PTT ye giden vatandaşlarımız var.

Genel gidişatımız iyi, vaka açısından da şu an itibari ile İl merkezi ve üç İlçemizde vaka sayısı var diğer dört ilçemizde henüz vakamız bulunmamakta tabi bu olmayacak anlamına gelmemekte çünkü ilçelerimiz birbiri ile yakın ve aralarında akrabalık durumu söz konusu.

İlk parti umreden gelen vakalarımız ve dışarıdan gelen vakalarımız iyileştiler ve taburcu oldular.

Şu anki vakalarımızdan iki tanesi İzmir’den gelen vatandaşlarımız ,diğerlerinin tamamı İstanbul’dan kaynaklı.

Şu an İlimizde 37 vakamız var ve hepsi tedavi altında.

Otuzun üstünde hastamızı da taburcu ettik.

Şu an için sevindirici olan şey yoğun bakımda herhangi bir hastamız yok, solunum cihazına bağlı veya entübe durumda korona hastamız yok. Zaten koronada en büyük sorun yoğun bakım ve solunum cihazına bağlı hastamızın olması şu anda bizi endişelendirecek bir durum yok.

İki hafta öncesine kadar en yüksek vaka sayımız Doğubeyazıt ilçemizde idi şu an ise en az vaka sayısı Doğubeyazıt İlçemizde bulunmakta.

Ben sizlerin Aracılığıyla Tüm Vatandaşlarımızdan gerekli uyarılara uyumalarını ve gerekli izalasyonlarına devam etmelerini istiyorum''.dedi. 


AdminAdmin