Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 29-04-2019 10:31   Güncelleme : 29-04-2019 10:31

YÜCEKAPI'DA SEÇİM YATIRIMI İÇİN PERSONEL ALINMIŞ

Geçtiğimiz günlerde Yücekapı Beldesinde 8 işçinin işten çıkarılması, gündemi meşgul etmiş, Gazeteci Yılmaz Daş, bu konuda yayınladığı köşe yazısında işten çıkarılmaların durması gerektiğine işaret etmişti.

YÜCEKAPI'DA SEÇİM YATIRIMI İÇİN PERSONEL ALINMIŞ
Geçtiğimiz günlerde Yücekapı Beldesinde 8 işçinin işten çıkarılması, gündemi meşgul etmiş, Gazeteci Yılmaz Daş, bu konuda yayınladığı köşe yazısında işten çıkarılmaların durması gerektiğine işaret etmişti.
Konunun muhatabı olan Yücekapı Belediyesi, basın ve kamuoyu ile bir açıklama yayınladı.


Yayınlanan açıklamada Belediye Kanunu Madde 38/8 maddesine vurgu yapılarak, personel giderinin, toplam bütçenin %40'ından fazla olduğu belirtildi. İlgili kanun maddesinde Nüfusu 10.000 nın altında olan yerlerde personel gideri, topla gelirin %40 nı aşamaz ibaresi bulunuyor.



SEÇİM YATIRIMI YAPARAK PERSONEL ALINMIŞ


Alınan personelin seçim yatırımı için alındığını söyleyen Yücekapı Belediye Başkanı Nurettin Öztürk " Yapılan araştırma ve incelemeler neticesinde Belediyenin Belediye Kanunu Madde 38 hükümleri gereğince Belediyenin bütçe fazlası personel çalıştırmakta olduğu belediye meclis üyelerimizce tespit edildi. Bu tespitlere göre Personel gideri toplam bütçenin %75,77 sini kaplamaktadır. Alınan personeller sadece seçim yatırımı olarak 2018 Yıllının 2. ve 3. çeyreğinden sonra alınmiş ve bunların bir çoğu işe gelmeden maaş almıştır.


Kamu menfaatleri, toplum yararı ve devlet imkanlarının bütün bireylere eşit dağıtımı ilkeler nazara alındığında personelin birim zamanda harcadığı emek ve mesai, belediyenin toplam iş yükü karşılaştırıldığında personel sayısı ve personele verilen ücret miktarlarının haksız bir durum ortaya koyduğu tespit edilmiştir.



BÜTÇE PERSONELE GİDİYOR, HALKA HİZMET BORCUMUZ VAR


Bütçenin büyük kısmının personele gittiğini buna karşılık halkın hizmet beklediğini söyleyen Öztürk ;" Belediyenin Devletten almış olduğu gelirlerin büyük bir kısmı personel için harcanmakta olduğu tespit edilmiştir. Bu durum yatırım ve hizmetlerde aksamalara ve gecikmelere sebebiyet vermektedir. Bütçe fazlası çalıştırılan personel sayısında azaltma, personel ücretlerinde indirim yoluna gitme zaruri bir durumdur.


Daha verimli daha az maliyetli bir çalışma ortaya koymak, belediyenin borç ve ödeme yükünü hafifletmek ve gelecek yıllarda daha verimli bir planlama yapabilmek adına Yasal olarak Bütçe fazlası personelde azaltma, ücretlerin düşürülmesi, personel giderlerinin azaltılması hem toplumun hem de kamunun menfaatleri gereği zaruridir." 
AdminAdmin