Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 07-04-2016 19:56   Güncelleme : 07-04-2016 19:56

Ağrı Türk Eğitim Sen 4 Adayla Yarışıyor

Ağrı Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Erhan Kılıç İlksan seçimlerine yönelik açıklamada bulundu.

Ağrı Türk Eğitim Sen 4 Adayla Yarışıyor
 İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) seçimleri için hazırlıklarımızı tamamladık. 4357 sayılı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı kanunu çerçevesinde temsilci adaylığı için şartları tutan ve gönüllü olan arkadaşlarımız ile 4 ilçede seçime giriyoruz.

İLKSAN yönetimi, 4’ü Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkililerinden, 3’ü ise seçimle seçilen öğretmenlerin oluşturduğu bir sandıktır. Özellikle son yıllarda sosyal, ekonomik hizmet alanlarında atılıma geçmiş ve bu atılımı iştahı kabarık bir kesimin sandığı batırma mücadelesine dönüşmüştür.

İLKSAN şeffaf yönetimiyle, sürekli denetlenmesiyle, dönüt alınan ulaşılabilir yönetime sahip olmasıyla birlikte, demokratik yönetime sahip bir sandıktır. Türk Eğitim Sen olarak bu atılımın ve başarının yükselmesi için demokrasinin gereği olan seçime ve sandığa tüm inancımızla güveniyoruz.

Seçimlere iki gün kalmasına rağmen İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin sandıkların kurulacağı merkezleri ve adayları açıklamamış olmasını da anlamlandıramıyoruz. İl ve İlçe MEM yetkililerini bir an önce söz konusu işlemleri tamamlamaya davet ediyoruz. Şu ana kadar aksatılmış olması bile akıllarımıza “Milli Eğitim içinde yuvalanmış olan paralel sendikanın boykot kararına destek mi veriliyor?” sorusunu getiriyor.

EĞİTİM de BİR SENdikanın sürekli dile getirdiği demokrasi söylemleri ne hikmet ise söz konusu İLKSAN olunca “Sandık Sandıkta Düzelir Sanma” sloganı ile milli iradeye ipotek koyma çabalarına dönüşmüş durumda. 2012 yılında en çok üyeye sahip olmalarına rağmen İLKSAN delege seçimlerinde uğradıkları hezimet sonrası seçime girme cesaretleri kalmamış, bunu da ört bas edebilmek adına karalama kampanyalarına başvurmalarını kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

Öğretmenlerin tek sandığına sahip çıkmak adına tüm İLKSAN üyesi eğitim çalışanlarını iradelerini yansıtmak için 9 Nisan 2016 Cumartesi günü ilçelerde kurulacak sandıklarda oy kullanmaya bekliyoruz.

AdminAdmin