GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-02-2012 15:43   Güncelleme : 27-02-2012 15:43

Deniz Feneri davasında önemli gelişme

Almanya bağlantılı Deniz Feneri e.V. soruşturmasını yürüten 3 cumhuriyet savcısı, soruşturmayla ilgili çalışmaları kapsamında 3 Ocak Pazartesi Almanya'ya gidecek.

Deniz Feneri davasında önemli gelişme
 

3 SAVCIYA OLUMLU YANIT

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), cumhuriyet savcıları Nadi Türkaslan, Abdülvahap Yaren ve Mehmet Tamöz'ün soruşturma için Almanya'da delil toplama ve ifade almaları yönündeki talebe olumlu yanıt verdi. Buna göre, savcılar, 3 Ocak Pazartesi Frankfurt'a gidecek.

DENİZ FENERİ'Nİ İNCELEYECEK

Savcılar, burada, Almanya'daki Deniz Feneri e.V. davasına ilişkin dosyaları inceleyecek, gerekli gördükleri evrakın suretlerini alacak ve bazı kişilerin ifadelerine başvuracak. Savcıların Almanya'daki çalışmalarının yaklaşık 2 hafta sürmesi bekleniyor.

ÇAPRAZ SORGUYA GİRECEKLER

Savcılar, burada Almanya'daki Deniz Feneri e.V. Derneği yetkilileri hakkında açılan dava dosyalarını inceleyecek, gerekli gördükleri evrakın suretlerini alacak ve çeşitli hapis cezalarına mahkum edilen dernek yöneticileri Mehmet Gürhan, Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş'i Alman savcılar nezaretinde çarpraz sorguya alacak.


TANIKLARIN İFADESİNE BAŞVURACAKLAR

Bağış yolsuzluğu konusunda bilgisi bulunan tanıkların da ifadesine başvuracak savcılar, soruşturmayı başından itibaren yürüten Alman savcılar ve polis şefleriyle de birebir görüşecek. Türk savcıların ayrıca Frankfurt Eyalet Başkanı ile de bir görüşme yapacakları bildirildi.

GÖRÜNTÜ VE FOTOĞRAF VAR

Savcıların, Türkiye'ye gönderilen klasörlerdeki eksik gördükleri bazı delilleri Alman makamlarından istemeleri bekleniyor. Soruşturmada, Almanya'daki derneğin buradaki Türk vatandaşlardan bağış adı altında topladığı paraları kuryeler vasıtasıyla Türkiye'deki bağlantılı şirketlere gönderdiği biliniyor.
Alman savcılığı ve polisinin elinde, gizlice yürütülen teknik takipler sırasında kuryelik yapan bazı kişilerin havaalanlarında çekilmiş görüntü ve fotoğraflarının bulunduğu sanılıyor.

AdminAdmin