Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 08-09-2016 14:36   Güncelleme : 08-09-2016 14:36

Hdp'li Vekillerin Ağrı Raporu

Hdp nin siyasal başarısı Akp'yi yüzünü Ağrı'ya dönmek zorunda bırakmıştır.

Hdp'li Vekillerin Ağrı Raporu
 Hdp Ağrı Milletvekili Taşdemir ve Berdan Öztürk’ün koordine ettiği ve danışmanları tarafından 14-25 Mart tarihleri arasındaki görüşmeler neticesinde  hazırlanan Ağrı Raporunu basınla paylaştı.57 sayfadan oluşan raporun önemli kesitlerini zaman zaman kamuoyuna sunacağımız  raporun sunumunda çok önemli tespitlere yer verildi.

Raporda kamusal hizmet alanında 2014 yılında il olmuş 50 bin nüfüslu bir kent muamelesine maruz kalan Ağrı’nın il statüsüne 1927 de kavuştuğu ve nüfusunun da 549 bin olduğuna vurgu yapıldı.

Yine Erzurum ve Van’ın ilçesi gibi muamele gören Ağrı’nın Kars,Ardahan,ve Iğdırla aynı istihdam politikaları içerisinde değerlendirilmesine itiraz edildi.

Yaşam kalitesi açısından 81 il içinde 79.sırada bulunan  ve halkın yarısından fazlasının işsiz olarak tespit edildiği Ağrı’nın sosyo –ekonomik düzeyininde en düşük 16 ilden biri olduğuna işaret ediliyor .

Heryıl 16 bin Göç alıp 32 bin göç veren Ağrı 2014 yerel seçimleri ile başlayan  Hdp nin seçim başarılarının ardından Ak Partinin Ağrı’ya yüzünü dönmek zorunda kaldığının altı çiziliyor.

Raporun hazırlanması sırasında görüşme taleplerine olumsuz cevap aldıkları kurum isimleri ‘’  AFAD, İl Göç İdaresi, Serhat Kalkınma Ajansı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü, Doğubeyazıt Aile Destek Merkezi  ‘’sıraladıkladıkları raporun ,ana başlıkları Eğitim ,Sağlık,Enerji,Emek,Tarım,Ticaret ve Sanayi,Sosyal Politika,Göçmenler,Kültür Sanat ve İnsan Hakları olarak belirlenmiş ve 57 sayfadan oluşturulmuş.

AdminAdmin