Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 26-12-2019 17:19   Güncelleme : 26-12-2019 17:19

Sahipsiz Memlekete Bir Darbede Milli Eğitimden

Milli Eğitim Müdürlüğünün bu yıl yaptığı ve skandallar ile anılan kömür ihalesinde kötü kokular gelmeye başladı.

Sahipsiz Memlekete Bir Darbede Milli Eğitimden

Milli Eğitim Müdürlüğünün bu yıl yaptığı ve skandallar ile anılan kömür ihalesinde kötü kokular gelmeye başladı.

İhaleyi alan firmanın getirdiği kalorisi düşük kömürlerin yanmadığı iddiaları ve Okulların tuttuğu tutanaklara sessiz kalan Milli Eğitim Müdürlüğünden cevap bekleniyor.


Yapılan iddialarda Ağrı’ya getirilen kömürlerin ağırlıklı olarak Trabzon, Artvin Hopa ve Giresun Espiye’de torbalanıp yerli ve ithal Kömürler karıştırılarak ilimize gönderildiği iddia ediliyor.

Bu karışım kömür analize gönderilirse şartnameye kesin uymayacağı iddia ediliyorken ama nedense sadece bir okuldan alınan numune Şartnameye uygun olması düşündürücü.

Yaklaşık 21 bin tonluk kömür merkez ve 7 ilçeye dağıtılmış olmasına rağmen neden Numune İçin sadece Merkezden bir okuldan Kömür numunesi alındı.

Bütün okulların şikâyetçi olmasına rağmen sesi soluğu çıkmayan Milli Eğitim Müdürlüğünün nasıl bir cevap vereceği herkes tarafından merakla bekleniyor. 

Bunun yanında bazı köy Muhtarlarının yanmayan bu sahte kömürler ile ilgili yaptıkları şikâyetlerin bazı kişiler tarafından susturulup tehdit edildiği de gelen iddialar arasında.


Ağrı’da dağıtılan Sinerji, Bereket ve Ak marka kömürlerin yarısının yerli ve İthal karışımın olduğu, ebat olarak da şartnamede belirtilen ve istenilen ebatların çok altında olduğu ve özelikle kalorisinin de çok düşük olduğu yetkililere bildirilmesi halinde neden kimse bu konuda insiyatif kullanmadığı Kafalarda soru işaretleri oluşturdu.


Şimdi bizlerinde en çok merak ettiği ve cevaplamasını istediğimiz soru şu nasıl bir güç var ki bu kömür ihalesinde 21 bin ton civarı kömürden sadece bir numune alındı ve kuruma gelen kömürün yanmadığına dair şikâyet ve tutanaklar neden yırtılıp veya sümen altı edildi.


Yerli kömür ile ithal kömür arasındaki fiyat farkı ciddi rakamlara tekabül ettiği bu kömürün yanmamansın yanı sıra çevreye verdiği hava kirliliği ve bacalardan çıkan zehire neden göz yumuluyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bu konu ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğüne her hangi bir yaptırım yapıp yapmadığı cevapsız sorular arasında.

Yanmayan kömür ile ilgili okullar ve öğrencilerimiz sıkıntı yaşarken bununla birlikte Devletimizin uğramış olduğu bu zarara kim veya kimler neden göz yumuyor.

Geçtiğimiz günlerde Hamur İlçesinde yaşanan yanmayan kömürden dolayı ısınmayan okul ve üşüyen öğrenciler yürüyüş yapmıştı. Buna benzer sıkıntılar birçok yerde yaşanmasına rağmen üstü örtülmeye çalışılan bu vahim durum kimlerin işine geliyor yetkililerin neden bu kadar sessiz kalmaları kafalarda soru işareti bırakmaktadır.

Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı ve skandal ile anılan kömür alımında çıkan kötü kokulardan dolayı öncelikle Cumhuriyet Savcılarını ve İl Mili Eğitim Müdürünü göreve davet ediyoruz 


AdminAdmin