Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 13-12-2017 19:49   Güncelleme : 13-12-2017 19:49

Taşdemir Başkanınız Nerede Sorusuna Cevap Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ağrı ziyaretinde belediye başkanınız nerede sorusuna Hdp'li Dirayet Taşdemir cevap verdi.''Bıraktığınız yerdeler''

Taşdemir Başkanınız Nerede Sorusuna Cevap Verdi
Dbp'nin Kayyım raporunda söz alan Hdp Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir Ağrı Belediyesi üzerinden başlatılan polemiğe ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırıma cevap verdi
 
Halk odaklı hizmet anlayışı önce halkın iradesine saygı duymakla olur
AKP göreve geldiğinden beri halk odaklı hizmet anlayışından bahsediyor. Halk odaklı hizmet anlayışı önce halkın iradesine saygı duymakla olur. Halkın seçtiği belediye başkanını “biz belediyeyi kimin yönetmesi gerektiğini sizden daha iyi biliriz” diyerek görevden aldıktan sonra, getirdiğiniz hizmet ne olursa olsun bunun halk değil çıkar odaklı olduğu ortadadır.
Cumhurbaşkanı Ağrı il Kongresi’nde “Hani belediye başkanlarınız nerede?” diye hesap sormaya kalkıyor. Bu, halkın zekâsıyla dalga geçmektir. Belediye eş başkanlarımızın bir kısmı sizin koyduğunuz yerde, cezaevinde. Siz onları koyduğunuz yeri bilmiyor musunuz? Ne yapsın, tutuklamadığınız eş başkanlarımız da gelip kayyımların başında nöbet mi tutsun?
Asıl biz soruyoruz, 15 yıldır neredeydiniz? Bu halk, hizmeti DBP’li belediyelerle gördüğünü açıkça ilan ettikten sonra mı aklınıza geldi hizmet!

Başbakan’ın ifade ettiği “özel durum”, kendi yolsuzluklarını gizlemek için üretilmiş bir ambalajdır
Başbakan Binali Yıldırım, yolsuzluklara değinirken DBP'li belediyelere atanan kayyımlarla ilgili olarak “onların durumu özel” demiş. Biz şimdi açıklayalım o özel durum neymiş.
DBP’li belediyeler için ortaya atılan iddialar Sayıştay raporlarında boşa çıktı. Örneğin benim vekili olduğum Ağrı Belediyesi bırakın yolsuzluğa para aktarmayı öngörülen giderden daha az harcama yapmış. Ama AKP’li belediyelerin kalesi olarak görülen, İŞİD’lilerle ilişkileri ortaya çıkan Antep Belediyesi’ne bakıyorsunuz, Belediye Kanunu’nda izin verilen yasal sınırın üstünde borçlanmaya gitmiş. Üstelik bu borçlanmayı da belediyelerimiz hakkında yolsuzluk raporu hazırlayan içişleri BVakanlığının izniyle yapmış.
İşte özel durum budur. Özel durum, bu çelişkiyi açıklayamamanın, bütünüyle siyasi çıkarlarla atılan adımları izah edememenin çaresizliğidir. AKP’nin özel durum gibi ambalaj kavramlarla, asıl kendi yolsuzluğunu yuvarlayarak örtme çabasıdır.
AdminAdmin