Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 16-07-2017 14:44   Güncelleme : 16-07-2017 14:44

Vali Elban;Öncekiler Darbeydi Bu Hain Darbe

15 Temmuz'un yıl dönümünde Ağrı coşkulu anmalara sahne oldu

Vali Elban;Öncekiler Darbeydi Bu Hain Darbe
 Ağrı Şehir Stadyumunda Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 15 Temmuz turnuvaları kapsamında dereceye giren sporculara Vali Süleyman Elban'ın ödüllerini takdiminin ardından Kültür ve Kongre Merkezinde Anadolu Ajansı ve Yerel Gazetecilerden Ömer Adıgüzel,Yüksel Aslan,Cemil Karip,Turgay Kılıç,Orhan Güngör,Recep Çirik,Taner Söylemez,Hanifi Polat,Metin Karip'in de  Fotoğraf karelerinin yer aldığı 15 Temmuz Fotoğraf sergisi ziyaretçilere açıldı.Gün boyu devam eden kutlamalar Demokrasi nöbeti için start verilen yürüyüşle sürdürülüyor.

Akşam ezanını müteakiben Merkez Cami önünde yaklaşık 8 bin Ağrılının katılımı ile başlayan yürüyüş Ağrı Valiliği önünde oluşturulan nöbet platformuna kadar devam etti.Valilik alanında son bulan yürüyüşün ardından bugün saat 24:00 a kadar devam edecek olan Denokrasi Nöbeti start  almış oldu.

Alanda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı2nın okunması ile başlayan program Kuran Tilaveti ve ardından Ağrı Valisi Süleyman Elban'ın konuşmaları ile devam etti .Vali Elban burada yaptığı konuşmada  "Hain FETÖ terör örgütü ister üniforma giymiş hainleri ile isterse sivil ayağı ile yerli yabancı tüm şer odakları ile birlikte o gece bu milletin dişinden tırnağından artırdığı paralar ile aldığı tank, uçak ve topları ile yine bu millete ve bu milletin meclisine, köprüsüne, herkese bombalar yağdırmaya başladılar.Bu neyin hırsıydı." dedi.

Türkiye son 40-50 yıldan bu yana bir çok darbe gördüğünü anımsatan Elban, şöyle konuştu:

"Bunların hepsine sadece darbe diyoruz. Bu son olana ise hain darbe diyoruz. Bence hain sözü de yetersiz. Çünkü hiçbir insan hatta hiçbir hayvan bu kadar hunhar olamazdı. Kendi milletine kendi insanına bu kadar alçakça saldırıda bulunamazdı herhalde. Onlar hep bu milleti sömürüyordu, kullanıyordu. Çoluk çocuğunu, parasını imkanını ve devletini kullanıyordu. Ama bu milleti ve bu insanları hep küçümsüyorlardı. O yüzden de bu milleti hiç hesaba katmadılar. O gece göğsünde iman olan vatan ve bayrak aşkıyla dolu millet meydanları doldurdu. O gece meydanlara ilk çıkan en fazla çıkan bayrağına, milletine, devletine, mukaddesatına ilk sahip çıkan illerin başında illerin başında gelenlerin biride Ağrı'ydı."

"Tankın altına bir insan nasıl yatabilir?" diyen Elban, "İçinde iman olan insan demek ki bunları yapabiliyormuş. Allah'a hamd olsun o gece ümidimizle, heyecanımızla millete olan güvenimizde birkaç kat daha arttı. Artık biliyoruz ki bizim insanımızın imanıyla, vatan ve bayrak aşkıyla ve mukaddesata olan sevgisiyle yapmayacağı şey yoktur. O gece de bunu hep beraber gördük." ifadelerini söyledi.

Bu milletin sadece bir avuç FETÖ'ye değil tüm cihana meydana okuduğunu vurgulayan Elban, şunları kaydetti:

"Bir yıl geçti üzerinden geçmiş olsun diyen bu darbeyi lanetleyen bir tane ülke çıktı mı? Çıkmadı. Bu millet sadece bir avuç FETÖ'cüye değil tüm dünyaya da haddini bildirmiş oldu. Hep 'bu gençliğin hali ne olacak, bu çocuklar nasıl olacaklar, işleri güçleri oyun' diye herkesin bir serzenişi vardı. Ama o Gün bakıyoruz 15 Temmuz gecesi ilk şehit olanlar 15-16 yaşındaki gençlerimizdi. Demek ki bizim gençlerimizde tüm milletimiz gibi tüm mayası sağlam Allah'a şükür. O yüzden geleceğe de hep ümit ile bakıyoruz."

Programa, Vali yardımcıları Ejder Demir ile Kamil Aksoy, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Abdulhalik Karabulut, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.






...



...


















AdminAdmin