GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-02-2012 15:43   Güncelleme : 27-02-2012 15:43

4 milyarlık hortum 8 milyarlık kara dönüştü

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, koalisyon hükümeti döneminde 3 bankanın yıllık zararının 4 katrilyon olduğunu söyleyerek şimdi o zararın yıllık 8 katrilyona dönüştüğünü söyledi.

4 milyarlık hortum 8 milyarlık kara dönüştü

AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti döneminde Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası'nın yıllık zararının 4 katrilyon (Milyar TL) olduğunu söyleyerek, ''AK Parti hükümetinin elinde 2008'de üç bankanın bir yıllık karı 8 katrilyona (Milyar TL) ulaştı. 4 katrilyon (Milyar TL) hortum, 8 katrilyon (Milyar TL) kar. Olay bu'' dedi.

Seçim çalışmalarını Gazi Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunarak sürdüren Kılıç, esnaflara ve vatandaşlara yaptıkları çalışmaları anlattı.

Bu yola çıkarken önlerindeki birkaç yılı değil, Cumhuriyetin 100. yılını planladıklarını vurgulayan Kılıç, ''Bu azimle yola çıkıyoruz. Sadece 1-2 seneyi değil, önümüzdeki 12 seneyi yapılandırmaya gayret ediyoruz. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün. İstikrar olmazsa hiçbir şey olmaz. İstikrar olmazsa iktidar da icraat da asayiş de güvenlik de olmaz'' diye konuştu.

-''KOALİSYON KAVGALARI YOK''-

Kılıç, tek parti hükümetinin ülkeye istikrar getirdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tek parti hükümeti var, koalisyon kavgaları yok. İtiş, kakış yok, başbakanına anayasa kitabı fırlatan bir cumhurbaşkanı yok. Hükümet içinde kavgalar yok, hortum yok, yolsuzluk yok. Hırsızlık, arsızlık yok. Bunlar istikrarın neticesi. Son koalisyon hükümetine göre size bir örnek vermek istiyorum. Devletin 3 bankası var. Koalisyon hükümeti kurulduktan sonra bankalar paylaşıldı. Bir de bakanlıklar var. Şu an 27 tane, onların zamanında 37 tane bakanlık vardı. Bakanlıkları paylaşmadan önce bankaları paylaştılar. Koalisyon hükümetlerinin yapısı budur. Bundan önce hangi hükümet vardı DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti. Onlar da aynısını yaptı. Halk Bankası'nı, halkçı Ecevit'in DSP'si, Ziraat Bankası'nı MHP, Vakıflar Bankası'nı da ANAP aldı. Biz iktidara geldiğimizde 2002'nin sonunda bu 3 bankanın bir yıllık zararı 4 katrilyondu (Milyar TL). Samsun'dan Ankara'ya 4 sefer duble yol. AK Parti hükümetinin elinde 2008'de üç bankanın bir yıllık karı 8 katrilyona (Milyar TL) ulaştı. 4 katrilyon (Milyar TL) hortum, 8 katrilyon (Milyar TL) kar. Olay bu.''

Samsun'daki gelişmelere de işaret eden Kılıç, Samsun'da bir olan organize sanayi bölgesi sayısının dörde çıktığını, beşincisini de Havza'da yatırım programına aldıklarını ve bu sene yapımına başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak : haber7.com

AdminAdmin