GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-02-2012 15:43   Güncelleme : 27-02-2012 15:43

Akdağ: Bu memleketi böldürmeyiz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Biz bu memleketi böldürmeyiz, bu al bayrağın altında şu mübarek vatan toprağında bir tek millet olarak biz yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

Akdağ: Bu memleketi böldürmeyiz

Bakan Akdağ, seçim çalışmaları kapsamında Olur ilçesi Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Halkın desteğiyle sekiz yıldır iktidarda olduklarını belirten Akdağ, çıraklık ve kalfalık dönemlerinin bittiğini ve 12 Haziran'dan sonra ustalık dönemlerinde yine hizmetlerine devam edeceklerini söyledi. Akdağ, ''1999'da Türkiye'de millet üç partiyi koalisyon olarak iktidar yaptı. Anavatan, DSP ve MHP. MHP'ye Erzurum'dan da çok oy gitti. Biz millet olarak, vatandaş olarak vazifemizi yaptık. O zaman ben de oyumu seçilen değil de seçen olarak kullandım. Peki o zaman ne oldu da MHP, üç buçuk yıl içerisinde iktidarı bırakıp kaçıp gitti. Zor değil mi? Bu zor iş, bu Recep Tayyip Erdoğan işi, bu Recep Akdağ işi Allah'ın izniyle'' diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin meydanlara çıkıp ''Bizi bir kere daha deneyin'' dediğini ifade eden Akdağ, ''Kardeşim bir daha niye deneyeyim, biz ağzımın payını almadık mı? Bir kere daha baş aşağı gidelim diye mi deneyelim?'' dedi.

İktidara geldiklerinden bu yana vatandaşa hizmet ettikleri vurgulayan Akdağ, ''Öyle Sayın Kılıçdaroğlu'nun attığı gibi işkembeden atmakla olmaz. Ya da Sayın Bahçeli gibi kaşlarını çatıp da bu memleketin ne kadar temiz insanı varsa onlara hakaret etmekle de olmaz'' diye konuştu.

Bir önceki Sağlık Bakanı Osman Durmuş ile mecliste aralarında bir sıkıntı yaşandığını dile getiren Akdağ, şöyle dedi:

''Biz herkese karşı saygılıyken, hoşgörülü iken bizim ayranımızı kabartan neydi, kürsüde çıkıp bizim mukaddesimize dil uzatmıştır onun için. Biz her şeye tahammül ederiz, ama buna tahammül edemeyiz. Milliyetçilik bu milletin ruh köküne, mayasına saygıyla olur. Bunun olmadığı yerde milliyetçilikten kimse bahsetmesin, bizi kandırmaya çalışmasın. Sayın Bahçeli, ne diye Başbakan Erdoğan'a, AK Parti'ye bühtan ediyorsun? Hızını alamayıp ne diye bu memleketin, herkesin sevdiği tertemiz insan Fethullan Gülen Hoca'ya bühtan ediyorsun?''

-''KILIÇDAROĞLU BU, BUGÜN BÖYLE, YARIN ÖYLE''-

''Bu telaş nedir, bu telaş seni niye başkalarına iftira etmeye yöneltiyor'' diyen Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ''her mitinginde küfür ettiğini'' söyledi. Akdağ, şöyle konuştu:

''Kendi oyunu kendisine kullanmayı beceremeyene biz oy kullanmayız. Bu kardeşimiz belediye başkan adayı olduğu İstanbul'da Kağıthane'ye 'Kağıttepe' dedi. İstanbul'u yönetmeye talipti. Şimdi de Türkiye'yi yönetmeye talip. Sen SSK'yı nasıl yönettin? Eskiden SSK hastanelerine gittiğimiz zaman nasıldı, bu millete kan ağlatırken sen genel müdür değil miydin? 1994 yılında Kocaeli'nde bir konuşma yapıyor. Milliyet gazetesinde bir resmi var. Acıların çocuğu gibi Erzurumluların tabiriyle sefil, yani sefil derken Erzurum'da mahçup durana deriz. Diyor ki 'SSK hastaneleri çürüyor, Sağlık Bakanlığına yalvarıyorum bu hastaneleri al, almıyorlar.' O zaman Kılıçdaroğlu SSK'nın genel müdürüydü. AK Parti iktidara geldi, Başbakanımızın talimatıyla hastaneleri sağlık Bakanlığına devralmak için hazırladık. Bütçe komisyonunda bu CHP benim üstüme yürüdü, bu kanunu yapamazsınız diye.''

Kanunu çıkardıktan sonra Kılıçdaroğlu'nun Anayasa Mahkemesine gittiğini belirten Akdağ, ''Sen değil miydin 'hastaneler çürüyor' diyen. Kılıçdaroğlu bu, bugün böyle, yarın öyle'' dedi.

Meydanda bulunanlara ''Bu sizin ülkenizdir, aziz milletin ülkesidir. Bizim nazarımızda dağdaki çoban kardeşimizin, şehirdeki validen farkı yoktur. Olamaz, olduğu gün devlet olmaz'' diye seslenen Akdağ, ''Biz birbirimizle kardeşiz, ortak bir inancımız var. Bu vatan toprağını yurt tutarken bu memlekette Çaldıran'da, Malazgirt'te omuz omuza şehit olmadılar mı? Allahuekber Dağları'nda, Çanakkale'de Kürt, Türk dedelerimiz birlikte şehit olmadı mı? O zaman biz bu ayrımı yapamayız. Bu memleketi böldürmeyiz, bu al bayrağın altında şu mübarek vatan toprağında, bir tek illet olarak biz yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

Bakan Akdağ, konuşmasının ardından vatandaşların taleplerini dinledi. Miting alanında bulunan Taşlıköy Muhtarı Yüksel Atmaca ve köy sakinleri, Ayvalı Barajı'nın yapımı dolayısıyla köylerinin önemli bir bölümünün su altında kalacağını belirterek, arazi kamulaştırma fiyatlarından yakındılar. Bakan Akdağ da vatandaşların mağdur olmalarını istemediklerini ancak konuyla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini anlattı.

Bu arada Gülseren Acar isimli bir bayan da Bakan Akdağ'dan, Ankara'da tedavisi yapılan bakıma muhtaç eşi Selami Acar için yardım istedi. Bakan Akdağ da, hastanın bakımı ve uçak ambulans dahil ulaşımı için gerekinin yapılacağını söyledi.

Bakan Akdağ, konuşmasının ardından Olur Kaymakamı Yunus Emre Altıner'i makamında ziyaret etti.

Kaynak : haber7.com

AdminAdmin