GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-02-2012 15:43   Güncelleme : 27-02-2012 15:43

Kılıçdaroğlu kanalın kaynağını sordu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamu harcamalarının yüzde 2'sinin ayrılmasıyla yoksuluğun önleneceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu kanalın kaynağını sordu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamu harcamalarının yüzde 2'sinin ayrılmasıyla yoksuluğun önleneceğini belirterek, ''Kamu harcamalarının yüzde 2'sini vatandaşına ayıramıyorsan niye hala Başbakan koltuğunda oturuyorsun?'' dedi.

Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Kayseri'nin Tomarza, Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerini ziyaret ederek, vatandaşlara hitap etti.

Develi'de yaptığı konuşmada, ülkenin zengin kaynakları olmasına rağmen çocukların yataklarına aç girdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, bunu önlemek için aile sigortası projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Aile sigortasının tüm dünyada uygulandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Aile sigortası, bizim bulduğumuz bir şey değil. Tüm dünyada uygulanıyor. Türkiye, 1971 yılında 9 sigorta dalını uygulamayı taahhüt etmiş. Emeklilik, yaşlılık, sağlık, ölüm, iş kazası, meslek hastalığı ve işsizlik sigortaları uygulanıyor ama aile sigortası uygulanmıyor. Biz bu projeyle 40 yıllık rüyayı gerçekleştireceğiz. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Bunun kaynağı hazır, kamu harcamalarının yüzde 2'sini ayırdığınız zaman yoksulluğu önleyebilirsiniz. Kamu harcamalarının yüzde 2'sini vatandaşına ayıramıyorsan niye hala Başbakan koltuğunda oturuyorsun? Bize bunun kaynağını soruyorlar, '50 milyar dolarlık kanal yapacağım' diyor, kimse 'kaynağını nereden bulacaksın' diye sormuyor.''

Vatandaşın aldığı ekmek, peynir, zeytin ve hatta kefene bile vergi ödendiğini, ancak pırlantaya vergi ödenmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Kefene vergi var, pırlantaya vergi yok. AKP adaleti bu'' diye konuştu.

Türkiye'de her türlü kaynak olmasına rağmen tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlı hale gelindiğini, pamuğun Yunanistan'dan, buğdayın Ukrayna'dan, mısırın Arjantin'den alındığını öne süren Kılıçdaroğlu, tarım ürünleri için yılda yabancı ülkelere 20 milyar dolar ödendiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Dışarıya 20 milyar dolar ödeyeceğine, bunun 5 milyar dolarını çiftçiye ver, Türkiye'yi de besler, Ortadoğu'yu da besler'' dedi.

Çiftçiye mazotun 1,5 liradan satılacağını vaadeden Kılıçdaroğlu, KDV ve ÖTV'yi kaldırarak bayii karı da dahil mazotun 1,5 liraya satılması durumunda devletin zarar etmeyeceğini savundu.

Emeklilerin hakkını en çok kendisinin savunduğu iddiasında bulunan Kılıçdaroğlu, 9 milyon emeklinin oyunu istediğini söyledi.

Yahyalı ilçesinde, yeni CHP'nin siyaset anlayışının değiştiğini bildiren Kılıçdaroğlu, ''Düşüncesi, inancı ve kimliği ne olursa olsun, insan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve başımın üstünde yeri vardır'' diye konuştu.

Yeşilhisar ilçesinde de Başbakan Erdoğan'a televizyonda tartışma çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, aile sigortası uygulamasının başlamasıyla Yeşil Kart uygulamasının bitmeyeceğini, çiftçinin sulamadan kaynaklanan elektrik borçlarının ana parası ile birlikte faizlerini de sileceğini bildirdi.

AK Parti Yeşilhisar İlçe Başkanı Burhanettin Bolat, Kılıçdaroğlu'na seçim otobüsünün üstünde ilçenin simgesi olan Soğanlı Bebeği hediye etti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra partisinin mitingi için Kırşehir'e hareket etti.

Kaynak : haber7.com

AdminAdmin