GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-02-2012 15:43   Güncelleme : 27-02-2012 15:43

Yerel Yönetimler Oscarı Üsküdar'a

Yerel Yönetim Ödülleri 2010 kapsamında düzenlenen yarışma sonunda Üsküdar Belediyesi iki ödül birden aldı.

Yerel Yönetimler Oscarı Üsküdar'a

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Yerel Yönetim Oscarları” sahiplerini buldu. Yerel Yönetim Ödülleri 2010 kapsamında düzenlenen ve 12 ayrı kategoride yapılan yarışma sonunda Üsküdar Belediyesi, Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ile Kurumlar Arası İşbirliği Kategorilerinde olmak üzere toplam 2 ayrı ödül kazandı.

12 Mayıs tarihinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, “Üsküdar tarihine sahip çıkıyor” projesi kapsamında Üsküdar’daki tarihi binaların ücretsiz olarak restorasyonu ile ilçe genelindeki tarihi eserlerin yeniden canlandırılması konusunda yapılan çalışmalar nedeniyle Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması kategorisinde ilçe belediyeleri arasında birincilik ödülü kazandı. Mustafa Kara ödülünü yarışma sponsoru Temsa Global Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gürlek’in elinden aldı. Aynı yarışmada ayrıca Bursa Valisi Şahabettin Harput ile Konya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da ödül kazandılar. Üsküdar Belediyesi ayrıca Toplumsal Gelişim Merkezi TOGEM’in yaptığı çalışmalar nedeniyle de Kurumlar Arası İşbirliği Kategorisinde de birincilik ödülünü kazandı.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ödül ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Tarih ve Kültür Kenti” Üsküdar’ın geçmişindeki tarihi geleceğe taşıyacak çalışmaları durmaksızın yapmaya devam edeceklerini belirterek, kendilerine layık görülen ödüle layık olmaya çalışacaklarını söyledi.

Üsküdar Belediyesi, ilçe genelindeki birçok tarihi eserin yeniden ihya ve inşası konusunda Balaban ve Sandıkçılar Tekkesi’ne yönelik çalışmalar dışında, 157 yıllık Adile Sultan Kasrı’nın 5 milyon TL harcanarak restorasyonu sonrası Öğretmenevi olarak hizmete girmesini sağladı. Üsküdar Belediyesi Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu KUDEB tarafından oluşturulan Geleneksel Ahşap Eğitim Atölyesi ise İstanbul’un ahşap Türk mimarisinde zamana karşı direnemeyerek yok olmaya yüz tutmuş olan Üsküdar’daki tarihi ahşap yapıların onarımını maddi durumu uygun olmayan aileler için karşılıksız olarak yapıyor. Bu yönde ilk olarak Cemil Meriç Sokakta bulunan 2 tarihi bina yenilenmişti.

Kaynak : haber7.com

AdminAdmin