Ağrı Haberleri
Giriş Tarihi : 30-12-2019 18:47   Güncelleme : 30-12-2019 18:47

Yaşam Hastanesine ASTOP'tan Destek Çağrısı

Astop Özel Yaşam Hastanesinin Kapanması ile ilgili bir basın açıklaması yaptı

Yaşam Hastanesine ASTOP'tan Destek Çağrısı

Kamuoyunun bildiği üzere Ağrı ilimizde sağlık sektörü yıllarca kanayan bir yara olarak gündeme gelmiş, hükümetimizin özellikle son dönemlerde yaptığı sağlık yatırımları ile başta Anjiyo olmak üzere bir çok sorun giderilmeye çalışılmaktadır.


İlimize bir yandan Kadın Doğum Hastanesi yapılması planlanmışken diğer yandan İlimizin tek özel hastanesi olan Ağrı Yaşam Hastanesi, yıl sonu itibari ile hizmetlerini durdurma kararı almıştır.
İlimizin sağlık sektöründe üzüntü yaratan bu olay Platformumuz nezdinde tüm Ağrılıların da yakinen ilgilendirmektedir.

Bilindiği üzere son bir yıl içerisinde ilimizin 6.teşvik sisteminde yer alması sebebi ile bir çok ulusal firmaya tekstil atölyeleri kurularak istihdam arttırılmaya çalışılmıştır.

Temel amacı Ağrılıların istihdamını kolaylaştırmak olan bu teşvik sisteminin bahse konu hastaneye uygulanması, hastanenin yeniden çalışması için can suyu anlamını taşıyacaktır.

Ağrı dışında yaşayan, aslen Ağrılı olmayan kişi ve firmalara sunulan teşvik sistemleri ile, il dışından ilimize gelen firmalar hem kendi işlerini büyütmekte hem de Ağrı’nın ekonomisine katkıda bulunmaktadır.

Bahse konu hastanenin kapatılması ile üzülerek belirtmek isteriz ki 200’e yakın Ağrılı işsiz kalacaktır.

Uzaktaki iş adamını arayıp Ağrı’ya getiren devlet büyüklerimiz ile siyasilerimizin, yanı başlarında yıllardır Ağrı’nın sağlık sektörüne hizmet eden böylesi önemli bir kuruma sahip çıkmaları en büyük beklentimizdir.

Hastanenin kapatılması ile birlikte mevcut devlet hastanesine günlük 500’e yakın hasta yükü binecek, uzman doktor sayısının azlığı sebebi ile bir çok hasta yeniden sevk edilmek zorunda kalacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
AdminAdmin